Vækstraten i den amerikanske solindustri vil blive sænket næste år: forsyningskæderestriktioner, stigende råvareomkostninger

American Solar Energy Industry Association og Wood Mackenzie (Wood Mackenzie) udsendte i fællesskab en rapport, der anførte, at på grund af forsyningskæderestriktioner og stigende råvareomkostninger vil vækstraten for den amerikanske solcelleindustri i 2022 være 25 % lavere end tidligere prognoser.

De seneste data viser, at i tredje kvartal fortsatte omkostningerne til forsynings-, kommerciel- og boligsolenergi med at stige.Blandt dem, i den offentlige forsynings- og kommercielle sektor, var år-til-år omkostningsstigningen den højeste siden 2014.

Forsyningsvirksomheder er særligt følsomme over for prisstigninger.Selvom omkostningerne til solceller er faldet med 12% fra første kvartal af 2019 til første kvartal af 2021, med den seneste stigning i prisen på stål og andre materialer, er omkostningsreduktionen i de foregående to år blevet opvejet.

Ud over forsyningskædeproblemer har handelsusikkerhed også lagt pres på solcelleindustrien.Den installerede kapacitet af solenergi i USA steg dog stadig med 33 % i forhold til samme periode sidste år og nåede 5,4 GW, hvilket satte rekord for nyinstalleret kapacitet i tredje kvartal.Ifølge Public Power Association (Public Power Association) er den samlede elproduktionskapacitet i USA cirka 1.200 GW.

Den installerede solcellekapacitet i boliger oversteg 1 GW i tredje kvartal, og mere end 130.000 systemer blev installeret i et enkelt kvartal.Det er første gang i rekorder.Omfanget af brugssolenergi satte også rekord med installeret kapacitet på 3,8 GW i kvartalet.

Det er dog ikke alle solcelleindustrier, der har opnået vækst i denne periode.På grund af sammenkoblingsproblemer og forsinkelser i leveringen af ​​udstyr faldt kommerciel og lokal installeret solenergikapacitet med henholdsvis 10 % og 21 % kvartal-til-kvartal.

Det amerikanske solcellemarked har aldrig oplevet så mange modsatrettede indflydelsesfaktorer.På den ene side fortsætter flaskehalsen i forsyningskæden med at eskalere, hvilket bringer hele industrien i fare.På den anden side forventes "Rebuild a Better Future Act" at blive en stor markedsstimulans for industrien, der gør den i stand til at opnå langsigtet vækst.

Ifølge Wood Mackenzies forudsigelse, hvis "Rebuild a Better Future Act" bliver underskrevet i loven, vil den kumulative solenergikapacitet i USA overstige 300 GW, tre gange den nuværende solenergikapacitet.Lovforslaget omfatter en udvidelse af investeringsskattefradrag og forventes at spille en vigtig rolle i væksten af ​​solenergi i USA.


Indlægstid: 14. december 2021